hvorfor

Hvem kan deltage?

Miljøstyrelsens rejsehold hjælper kommuner, regioner og andre offentlige institutioner med grønne indkøb. Hjælpen er gratis, og alle offentlige institutioner på Sjælland og Bornholm kan søge om at være med. Der er lukket for tilmeldinger.

Deltag
hjælp

Nye værktøjer til grønne indkøb

Rejseholdet har udviklet nye værktøjer til grønne indkøb. Værktøjerne er udviklet i forbindelse med rådgivningen, men kan bruges af alle, der arbejder med grønne indkøb. Du finder værktøjerne her.

Se værktøjer
  • Rådgivningspakker
    Rådgivning rådgivning

    8 rådgivningspakker

    Rejseholdets rådgivning om grønne indkøb vil tage afsæt i de konkrete behov I har. Som inspiration til, hvad I kan få rådgivning om, har vi udarbejdet otte rådgivningspakker.

Om rejsehold for grønne indkøb

Det offentlige køber årligt ind for 310 mia. kr. Rejseholdet skal være med til at gøre disse indkøb endnu mere grønne.

Det offentlige har en enorm købekraft, som kan være med til at skubbe markedet i en grønnere retning ved at stille miljø- og klimakrav i indkøb og udbud. For at sikre, at det sker, har Miljø- og Fødevareministeriet netop nedsat et ”Rejsehold for grønne indkøb”.

Rejseholdet skal gennem en målrettet indsats hos udvalgte kommuner, regioner, statslige institutioner og offentlige virksomheder sikre, at den offentlige efterspørgsel efter grønne leverandører og produkter bliver styrket.

Målet med rejseholdet er at gøre det nemmere for offentlige institutioner at købe grønt ind.

Rejseholdet udføres på vegne af Miljøstyrelsen. Arbejdet ledes af Dansk Standard og udføres i tæt samarbejde med Force Technology og advokatkontoret Bird & Bird.